Goed advies is goud waard

mattijs, voet & co

Zoekt u een advocaat die u bijstaat tijdens een rechtszaak, die bemiddelt in een conflict of die adviseert hoe u rechtszaken kan voorkomen?

 

Kies voor Mattijs, Voet & Co advocaten, met kantoren in MechelenLier en Antwerpen. Vele KMO’s en particuliere klanten gingen u voor en zij getuigen “goed advies is goud waard”!

Advocatenkantoor Mattijs, Voet & Co staat al sinds 1985 garant voor kwaliteit van juridisch advies:

 • Passie voor recht: onze advocaten zijn graag bezig met wat ze doen.  Elke advocaat is gespecialiseerd in een eigen domein, volgt op de voet de recente ontwikkelingen in zijn materie en beantwoordt enthousiast uw vragen in zijn specialisatie.
   
 • Ervaring: de voorbije 34 jaar bouwde het kantoor een ijzersterke reputatie op. Onze advocaten hebben een sterke academische bagage en scholen zich constant bij. Zo kan u rekenen op echt betrouwbaar advies, up-to-date én aan jarenlange ervaring getoetst. 
   
 • Teamwork: binnen het kantoor werken de advocaten nauw samen. Bij advocatenkantoor Mattijs, Voet & Co vind je alle kennis onder één dak, steeds de juiste specialist voor uw dossier. Een advocaat kan nooit alle rechtsgebieden perfect beheersen. Ons uitgebreide team kan dat wel.
   
 • Betrouwbaar en eerlijk:  in samenspraak met u kiezen we in elke situatie de juiste strategie. Uw advocaat verliest het kosten-baten plaatje niet uit het oog. U wint vaak meer bij het voorkomen van een rechtszaak en uw advocaat zal ook daarbij van onschatbare waarde blijken. Als bevoorrecht adviseur helpt uw advocaat conflicten en rechtszaken voorkomen. Als bemiddelaar helpt uw advocaat een onderhandelde oplossing te bereiken. 
   
 • Snel en accuraat: dankzij haar goede infrastructuur, met 3 kantoren in MechelenLier en Antwerpen en 28 professionele medewerkers, kan u rekenen op een snelle en accurate behandeling van uw vraag. Wij gaan voor snel projectmanagement, één aanspreekpunt voor uw project, en de mogelijkheid uw dossier in real-time te volgen via een gepersonaliseerde en beveiligde toegang tot onze cliëntenserver. 
   
 • Lokale en internationale service: door ons internationaal netwerk EUROJURIS kunnen wij in alle belangrijke Europese steden steunen op een betrouwbare juridische partner.

Advocatenkantoor Mattijs, Voet & Co heeft een concreet antwoord op al uw juridische vragen en biedt een oplossing op maat voor uw dagdagelijkse juridische problemen.

Na 34 jaar zijn wij nog steeds dagdagelijks samen actief met het enthousiasme van een starter en de ervaring van een grijsaard.

 


Recente nieuwsbrieven

 • 6% BTW bij sloop- en heropbouw binnenkort toepasselijk bij verkoop op plan?

  [NIEUWSFLASH] Momenteel geldt een verschillend BTW tarief voor sloop-en heropbouwwerken van een onroerend goed. In bepaalde centrumsteden geldt zo het verlaagd BTW tarief van 6%. Voor de verkoop op plan geldt daarentegen het BTW tarief van 21%.

   

  Er staan nu echter fiscale veranderingen op til die de bouwsector een nieuwe stimulans moet geven in de huidige coronacrisis. Wij sommen deze voor u op.

 • Corona en de gevolgen voor de Algemene Vergadering van de VME

  [NIEUWSFLASH]

  Het is een open deur intrappen, wanneer we zeggen dat het coronavirus ons hele leven in haar greep houdt.

   

  De kans is groot dat u reeds bepaalde zaken en verplichtingen op alternatieve wijze hebt moeten regelen door de heersende maatregelen, maar wat gebeurt er met de juridische verplichtingen van de appartementsmede-eigendom, en vooral met de Algemene Vergadering die een fysieke aanwezigheid vereist?

   

  In deze korte nieuwsflash informeren wij u op een heldere wijze over de regelgeving die momenteel op til is omtrent dit onderwerp

 • Afschaffing kaasroute - quid schenkingen voor Nederlandse notaris?

  In het kader van familiale ascendentenverdelingen (vaak tussen ouders en kinderen) werd gebruik gemaakt van de techniek om schenking van roerende goederen (bijvoorbeeld aandelen) voor een Nederlandse notaris uit te voeren zodanig dat de schenking wel een vaste datum bekwam, doch dat geen schenkingsrechten verschuldigd waren.

  De federale regering trachtte deze belastingontwijking af te sluiten door voor dergelijke schenkingen in België een registratieverplichting op te leggen.

  Aldus waren er al heel wat publicaties die bevestigden dat de zogenaamde “kaasroute” vanaf 1 december 2020 zou worden afgesloten.

  Maar er kwam een opmerkelijk advies van de Raad van State :


Hebt u een advocaat nodig?
Hoe gaat het in z'n werk?
Wat mag u verwachten?

Klik hier

KMO-Portefeuille

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven?

 • voorwaarden
 

Vestigingen

Kantoor Lier
Donk 54 - 2500 Lier

 info@advocatenkantoor-mattijs.be
 +32 (0) 3 488 46 66
 +32 (0) 3 488 43 79

 

Kantoor Mechelen
Blarenberglaan 4/302 - 2800 Mechelen

Industriepark Mechelen Noord (Zone C - geel)
 infomechelen@advocatenkantoor-mattijs.be
 +32 (0) 15 55 29 45
 +32 (0) 15 55 42 91

 

Kantoor Antwerpen
Mechelsesteenweg 121 – 2018 Antwerpen

 infoantwerpen@advocatenkantoor-mattijs.be
 +32 (0) 3 239 10 15 

 

Kantoor Wilrijk
Doornstraat 319 bus 1 - 2610 Antwerpen

 infowilrijk@advocatenkantoor-mattijs.be
 +32 (0) 3 331 31 13 
 +32 (0) 3 488 43 79

 

CVBA MVRV
BTW : BE 0880.785.734
Rek.nr.: BE34 6301 1812 0090
Derdenrkn : BE96 6301 1504 6305
BIC BBRUBEBB